Nieuwsoverzicht

Overlijden Piet Mergelsberg in Opsporing Verzocht

Roermond – Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht zal op dinsdag 26 maart a.s. aandacht besteden aan de cold case naar aanleiding van het overlijden Piet Mergelsberg.

Piet Mergelsberg

Piet Mergelsberg, een man van 75 jaar, bezocht op 22 juli 2003 het graf van zijn vrouw op begraafplaats ‘tussen de Bergen’ in Roermond. Hij werd daar overvallen en raakte gewond. Aanvankelijk leek het redelijk met hem te gaan, maar een paar dagen later verslechterde zijn situatie en op 25 juli 2003 overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Cold case
Het onderzoek naar dit geweldsmisdrijf heeft altijd de aandacht van politie en Openbaar Ministerie gehad en heeft het predicaat ‘cold case’ gekregen. Ondanks het plaatsen van deze zaak op de cold case kalender 2018 en een beloning van 15.000 euro is deze zaak nog steeds niet opgelost.

Onderzoek heropend
Eind 2018 heeft de recherche het onderzoek naar dit incident op het kerkhof opnieuw opgepakt. Het dossier is – gelet op nieuwe technieken en werkwijzen – opnieuw bekeken. Daarnaast zijn en worden getuigen nog opnieuw gehoord.

Opsporing Verzocht
Ook Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan deze zaak. Een familielid van Piet Mergelsberg zal aan het woord komen en terugblikken op juli 2003. Daarnaast wordt er een korte schetst gegeven van wat er in het onderzoek is gedaan.
Opsporing Verzocht is te zien op dinsdag 26 maart om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is op woensdag 27 maart om 11.40 uur op NPO2.

Getuigenoproep
Ook al is het ruim 15 jaar geleden dat het incident zich afspeelde op het kerkhof in Roermond, de politie hoopt dat er toch nog mensen zijn die iets kunnen vertellen of die destijds iets is opgevallen. Mensen die nooit wilden of konden verklaren, om welke reden dan ook, zijn nu misschien bereid zich te melden.
“Net zoals alle nabestaanden van overleden personen, hebben ook de nabestaanden van Piet Mergelsberg er recht op om te weten wat er met hem gebeurd is. Pas dan kan zo’n incident een plekje krijgen” aldus de teamleider van het onderzoek.

bron: Politie.nl

Lees ook:
Onopgeloste moord in Schijf deze week centraal op Cold Case kalender van politie

Onopgeloste moord in Schijf deze week centraal op Cold Case kalender van politie.

Mysterieuze verdwijning en dood van Viktor Jajčanin

Mysterieuze verdwijning en dood van Viktor Jajčanin.