Nieuwsoverzicht

Opsporing Verzocht: de zaak Dirk Schaap

Nederland – In de uitzending van Opsporing Verzocht vraagt de politie aandacht voor de nog onopgeloste moord op Dirk Schaap uit 1993. Dirk probeerde af te kicken van zijn drugsverslaving en haalde drie keer per week methadon; voor het laatst op 27 september 1993. Begin oktober vonden agenten het lichaam van Dirk in zijn badkamer. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gebracht. Het Openbaar Ministerie looft een beloning van € 15.000 uit voor de gouden tip.

Opsporing Verzocht vraagt uw hulp bij het oplossen van misdaden

Alle zaken die in de uitzending aan bod komen op een rij:

Uitzending
Opsporing Verzocht is dinsdag 22 januari van 20.35 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Op woensdag 23 januari is de herhaling op NPO 2, om 12.00 uur. Wilt u zaken nog eens terugkijken? Kijk dan op op deze pagina.

bron: Politie.nl

Lees ook:
Coldcase dood meisje heropend

De politie en het Openbaar Ministerie roepen de hulp in van de bevolking bij de heropening van een ‘cold case’ uit 2012. Het gaat om de zaak van de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop.

Cold case Tanja blijft hot: ‘Nabestaanden een verhaal geven’

In korte tijd is er twee keer gegraven naar een lichaam in een Limburgse cold case-zaak. Twee keer zonder resultaat. Marjo Winkens en Tanja Groen zijn nog altijd niet gevonden. "Daar baal je echt van. We willen nabestaanden een verhaal geven."