Nieuwsoverzicht

Nieuw onderzoek in cold case Sjef Klee

Brunssum – ‘Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Sjef Klee?’ Die vraag houdt niet alleen de politie, maar ook de familie van Sjef al bijna 24 jaar bezig. Het onderzoek naar de moord op Sjef Klee wordt door politie en Openbaar Ministerie nieuw leven ingeblazen in de hoop eindelijk antwoord te kunnen geven op deze vraag die de gemoederen al jarenlang onafgebroken bezig houdt. Directe aanleiding voor het hernieuwde onderzoek is een tip die naar aanleiding van de publicatie van deze zaak op de cold case-kalender 2018 binnenkwam.

Zondagochtend 10 september 1995 verliet de destijds 26-jarige Jozef (Sjef) Klee uit Heerlen samen met een tweede persoon café ‘het Trefpunt’ in de wijk Treebeek in Brunssum. Het tweetal ging naar de woning van een vriend van Sjef. Daar dronken ze een fles bier, waarna Sjef de woning aan de Pleinstraat in Brunssum verliet. Nog diezelfde ochtend werd zijn lichaam gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de zijde van de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Cold case-kalender
Ondanks uitgebreid onderzoek is de dood van Sjef Klee tot op heden nooit opgehelderd. De zaak Sjef Klee werd in 2018 op de cold case-kalender geplaatst. Naar aanleiding daarvan meldde zich iemand bij de politie met een tip. In een poging om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze moord en om na 24 jaar eindelijk de onzekerheid bij de nabestaanden van Sjef Klee te kunnen wegnemen, wordt er nieuw onderzoek gedaan naar Sjefs dood. De komende tijd zal een speciaal samengesteld onderzoeksteam alles op alles zetten om alsnog duidelijkheid te scheppen in deze cold case.

Laatste puzzelstukje
In het hernieuwde onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. De hulp van het publiek leidt in ruim de helft van alle cold cases tot een doorbraak in het onderzoek. Vermoedelijk lopen in Nederland nog honderden mensen rond die informatie hebben over onopgeloste moordzaken als deze. Informatie die nog niet met de politie gedeeld is. Er is een bedrag van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de vervolging van diegene die verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee.

Getuigenoproep
Denk jij meer te weten over wat er bijna 24 jaar geleden met Sjef Klee gebeurd is? Heb je destijds iets opgevangen over deze zaak wat je altijd is bijgebleven? Of heb je een tip? Elk informatie, hoe summier of ogenschijnlijk onbetekenend ook, kan net dat laatste puzzelstukje vormen of de aanzet geven voor hét antwoord op de vraag die de nabestaanden van Sjef en inwoners van Treebeek al bijna 24 jaar bezig houdt: ‘Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Sjef Klee?’ Deel informatie via onderstaand tipformulier, bel naar 0800-6070 of deel je informatie anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

bron: Politie

Lees ook:
Onopgeloste moord in Schijf deze week centraal op Cold Case kalender van politie

Onopgeloste moord in Schijf deze week centraal op Cold Case kalender van politie.

Mysterieuze verdwijning en dood van Viktor Jajčanin

Mysterieuze verdwijning en dood van Viktor Jajčanin.