Nieuwsoverzicht

Mobiele politiepost ingezet in cold case Sjef Klee

Onlangs berichtte de politie over nieuw onderzoek naar de dood van Sjef Klee. In het kader van dit onderzoek is de politie maandag 17 juni in de middag (vanaf 14.00 uur) en avond met een mobiele politiepost op het Orionplein in Treebeek aanwezig. Politiemedewerkers zullen flyeren, stoepborden plaatsen, posters hangen en in gesprek gaan met omwonenden. Door aandacht te vestigen op deze nooit opgeloste moord hoopt de politie dat getuigen of mensen die mogelijk (misschien wel onbewust) meer informatie hebben zich melden.

Het lichaam van deze destijds 26-jarige man werd zondagochtend 10 september 1995 op het voormalig mijnbouwterrein aan de zijde van de Wenckebachstraat in Treebeek teruggevonden. Hij verliet zondagochtend 10 september 1995 samen met een tweede persoon café ‘het Trefpunt’ in de wijk Treebeek in Brunssum. Het tweetal ging naar de woning van een vriend van Sjef. Daar dronken ze een fles bier, waarna Sjef de woning aan de Pleinstraat in Brunssum verliet. Nog diezelfde nacht werd zijn lichaam teruggevonden, hij bleek te zijn doodgeschoten.

Een speciaal samengesteld onderzoeksteam zet alles op alles om alsnog een antwoord te kunnen geven op de vraag die nabestaanden al bijna 24 jaar bezig houdt: Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Sjef Klee? In het kader van het onderzoek is de politie maandagmiddag- en avond met een mobiele politiepost aanwezig op het Orionplein in Treebeek. Daar hopen ze in gesprek te gaan met mensen die zich misschien nog iets weten te herinneren over deze zaak of bijvoorbeeld die avond in 1995 iets opmerkelijks gezien of gehoord hebben. Door zichtbaar in de wijk Treebeek aanwezig te zijn, hoopt de politie de drempel voor burgers om informatie te delen te verlagen. De hulp van het publiek leidt in ruim de helft van alle cold cases tot een doorbraak in het onderzoek. Vermoedelijk lopen in Nederland nog honderden mensen rond die informatie hebben over onopgeloste moordzaken als deze. Er is een bedrag van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de vervolging van diegene die verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee.

bron: politie

Lees ook:
Coldcase dood meisje heropend

De politie en het Openbaar Ministerie roepen de hulp in van de bevolking bij de heropening van een ‘cold case’ uit 2012. Het gaat om de zaak van de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop.

Cold case Tanja blijft hot: ‘Nabestaanden een verhaal geven’

In korte tijd is er twee keer gegraven naar een lichaam in een Limburgse cold case-zaak. Twee keer zonder resultaat. Marjo Winkens en Tanja Groen zijn nog altijd niet gevonden. "Daar baal je echt van. We willen nabestaanden een verhaal geven."