Nieuwsoverzicht

Digitale gezichtsreconstructie in Opsporing Verzocht

Nederland – Vanavond probeert de politie in Opsporing Verzocht een cold case op te lossen met behulp van een digitale gezichtsreconstructie.

Op Begraafplaats Crooswijk ligt al dertien jaar een jonge vrouw begraven in een naamloos graf. Zij werd woensdag 12 oktober 2005 gevonden. Ze zat, gewikkeld in dekbedovertrekken,  in een rode koffer die dreef in de Thorbeckesingel in Schiedam. In 2008 werd een gezichtsreconstructie gedaan die in het programma Opsporing Verzocht werd getoond. Helaas leverde dit toen geen herkenning op. Inmiddels is de kennis van gezichtsrecontructie verder ontwikkeld en heeft het coldcaseteam een digitale reconstructie laten maken die veel nauwkeuriger is. Hiermee hoopt het team een doorbraak te forceren in deze zaak. Lees er meer over in het dossier

Opsporing Verzocht wordt om 20.25 uur uitgezonden op NPO1.  De herhaling is woensdag 24 oktober om 12.05 op NPO2.

bron: Politie.nl

Lees ook:
Coldcase dood meisje heropend

De politie en het Openbaar Ministerie roepen de hulp in van de bevolking bij de heropening van een ‘cold case’ uit 2012. Het gaat om de zaak van de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop.

Cold case Tanja blijft hot: ‘Nabestaanden een verhaal geven’

In korte tijd is er twee keer gegraven naar een lichaam in een Limburgse cold case-zaak. Twee keer zonder resultaat. Marjo Winkens en Tanja Groen zijn nog altijd niet gevonden. "Daar baal je echt van. We willen nabestaanden een verhaal geven."