Nieuwsoverzicht

Cold Case ‘Geert de Raeymaeker’ in Bureau Rijnmond

In Bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma van politie en Justitie op Rijnmond, wordt wekelijks aandacht gevraagd voor verschillende misdrijven. Deze week is dat een zgn. Cold Case, de moord op Geert de Raeymaeker in 2003.

Een schietpartij in een huis in Rotterdam. Eén man wordt gedood en een tweede raakt gewond. Het gebeurde in de nacht van zaterdag 29- op zondag 30 maart 2003 om ongeveer 00.50 uur. Het dodelijk slachtoffer is de 36-jarige Geert de Raeymaeker. Hij is met meerdere kogels om het leven gebracht. Geert woonde in Boom in België. Hij had daar een vleesverwerkend bedrijf. De man die gewond raakte, is een vriend van Geert en eigenaar van het huis waar de schietpartij plaatsvond. Deze man is wel als verdachte aangehouden, maar na een paar dagen weer vrijgelaten. Er was onvoldoende bewijs. Bureau Rijnmond zocht de ouders van Geert op in het Belgische Boom. Zij hopen nog altijd op een oplossing van deze zaak, de dood van hun zon Geert.

Kijk voor deze Cold Case naar Bureau Rijnmond  op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.

Bron: Politie

Lees ook:
Coldcase dood meisje heropend

De politie en het Openbaar Ministerie roepen de hulp in van de bevolking bij de heropening van een ‘cold case’ uit 2012. Het gaat om de zaak van de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop.

Cold case Tanja blijft hot: ‘Nabestaanden een verhaal geven’

In korte tijd is er twee keer gegraven naar een lichaam in een Limburgse cold case-zaak. Twee keer zonder resultaat. Marjo Winkens en Tanja Groen zijn nog altijd niet gevonden. "Daar baal je echt van. We willen nabestaanden een verhaal geven."